E-mail: info@homeselection.bg | Телефон: 0876 377 227

Проектиране и изпълнение на довършително ремонтни дейности в 5-стаен апартамент в център, град София 

remontni-deinosti-centur-sofia

Първото наше впечатление от този аристократичен апартамент в центъра на София – беше, пространство и светлина! И това ценно усещане заложихме в основата на концепта и следвахме при проектирането и плануването на довършително ремонтните дейности! Това беше и мотива на клиента при закупуването на жилището и той напълно подкрепи и одобри нашето виждане!

Апартамента беше закупен в състояние на започнат и недовършен основен ремонт и картината бе тази, на една строителна площадка. Но всеки архитект, дизайнер или артист притежаваш визията за това, което иска да постигне, можеше веднага да съзре, всред разкъртените подове и стени, огромния потенциал на един нов стилен дом!

И това беше нашето предизвикателство и шанс! Проектирането и уточненията, протичаха конструктивно! Нашият клиент имаше ясна представа за форми, цветове и материали.

Първата стъпка беше доизкъртване на стени и оформянето на структурата на жилището. Изкъртване и цялостно подновяване на подовата настилка. Нова ВИК-система, електроинсталация, подготвително-ремонтни работи за монтиране на камина. Ново плануване и изграждане на отоплителна исталация с радиатори в ретро-стил от реномираната белгийска марка VASCO! Подготовка за монтиране на гипсови корнизи изработени от стари традиционни манифактури в Берлин.

Нашият клиент бе избрал елементи от различни стилове и епохи, които да хармонират и създават едно съвършено, цялостно усещане. Много архитектурни елементи от интериора на елегантните къщи в Берлин, където нашият клиент живее и твори в по-голямата част от времето си. Неповторимия чар на Югенд-стил, щеше да бъде пренесен и в една аристократична сграда и жилище в центъра на София!

В центъра на всеки дом е дивана и затова неговото място, форми, модел и дамаска бяха старателно избрани в самото начало на проекта! Невероятно стилния диван MR. BIG от дизайнерската датска марка BOLIA в актуална плюшена дамаска, бе абсолютно правилния избор на нашият клиент!

Втората централна зона и място за творческа работа е работното пространство с пиано! За отдих, релаксиращи моменти или за да приюти скъпи гости, бе избран SPLITBACK FREJ Sofa Bed от известната с иконичния си дизайн, датска марка INNOVATION LIVING от Рандерс!

Ремонтните дейности и вдъхновението продължават и затова ще продължим да Ви информираме!

Екипът на HOME Selection, 10.06.2018